Brommer aanschaffen

Een brommer aanschaffen doe je natuurlijk niet altijd en daarom moet je goed nadenken over je aankoop. Ik heb zojuist een brommer aangeschaft en daarom wil ik je wat tips geven over een brommer aanschaffen.

Kijk eerst goed naar het uiterlijk van de brommer. Ben je op zoek naar een sportief model of toch meer retro? Maar kijk ook naar de praktische zaken van een brommer zoals het zitcomfort en bagageruimte.

En waar ga je de brommer precies voor gebruiken? Ga je brommer bijvoorbeeld gebruiken voor de fun of wordt het je vervoersmiddel om elke dag naar school of werk te rijden?

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Een brommer rijdt natuurlijk niet op water. Je kunt ervoor kiezen om een elektrische scooter te kopen, dan zou je deze natuurlijk gewoon thuis kunnen opladen. Als je een brommer koopt die op benzine rijdt, dan zul je zo nu en dan moeten tanken.

De moderne 4takt scooter kan een verbruik van 1 op 40 halen. Dit betekent dat je op 1 liter brandstof 40 kilometer kunt rijden. Als je een tankinhoud hebt van 5 liter dan kun je op 1 tank 200 km rijden. Een liter benzine kost ongeveer 1,60 Euro dus voor 8 Euro rijdt je 200 km! Hiermee is de scooter een van de aller goedkoopste vervoersmiddelen.

Je zult ook een verzekering moeten afsluiten, want deze is verplicht. Zo zijn er verschillende verzekeringsmaatschappijen in Nederland en deze hanteren niet allemaal dezelfde prijzen. Vergelijken kan je zo een paar euro per maand schelen.