Detox kuur

detoxkuur

Op zoek naar informatie over een detox kuur? Je zou met een detox kuur de toxische stoffen uit je lichaam verwijderen door een tijdje een specifiek dieet te volgen. In de meeste gevallen duurt een detox kuur een week en als bonus zou je dan ook onnodige kilo’s kwijtraken. Echter wat houdt een detox kuur precies in?

Waarom detoxen?

Detoxen is eigenlijk een ander woord voor schoonmaken. Het doel van een detox kuur is dan ook het schoonmaken van je lichaam en verteringssysteem. Maar waarom is dat nodig?

Zo wordt elke dag ons lichaam gebombardeerd met sterke chemicaliën en sterke toxines. Dat kan door schoonmaakmiddelen komen die we gebruiken, maar door het eten wat je neemt. Hieronder staan de meest voorkomende gifstoffen in bewerkte en verpakte voeding:

  • Hormonen
  • Pesticiden
  • Chemicaliën
  • Artificiële kleur-, geur- en smaakstoffen

Het zijn stoffen die ons ziek kunnen maken en nog veel meer dan dat doen. Ze kunnen namelijk leiden tot klachten zoals depressie, lusteloosheid en overgewicht.

Veelgemaakte fouten

Er zijn een aantal fouten die tijdens een detox kuur gemaakt worden. Hieronder staan de meest gemaakte fouten

  • Te snel willen detoxen
  • Het te gecompliceerd maken
  • Slechte timing

En de belangrijkste fout is dat je mensen dit te serieus oppakken. Sommige mensen doen een detox kuur een paar weken achter elkaar of nemen te weinig voedingsstoffen tot zich. Hierdoor kun je niet alleen grote lichamelijke klachten krijgen, maar je kunt ook jezelf ernstig verwonden. Wees dus verstandig.