Honden eten kopen

honden-voer

Als je een hond hebt wil je natuurlijk altijd goed honden eten kopen. Maar veel mensen vragen zich af wat nu eigenlijk precies het beste hondenvoer is. In dit artikel zal ik een aantal soorten hondenvoer bespreken.

Alle soorten hondenvoeding

Rauwe vleesvoeding

Wat veel mensen niet beseffen is dat rauwe vleesvoeding de meest gezond voeding voor honden is. Dit komt omdat rauwe voeding over het algemeen het beste bij het verteringsstelsel van een hond past en het geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten.

Honden die onverklaarbare gezondheidsklachten hebben, voelen zich vaak een stuk beter als ze over op rauwe vleesvoeding gaan. Je kunt het menu bijvoorbeeld goed aanpassen aan de specifieke behoeftes van de hond.

Natvoer

Natvoer is hondenvoeding waar het vocht nog inzit, waarbij door verhitting alle bacteriƫn gedood worden. Omdat het daarna luchtdicht verpakt wordt, is het houdbaar zonder conserveringsmiddelen.

Een nadeel vergeleken met rauwe vleesvoeding is dat de voeding is verhit, waardoor de eiwitten zijn veranderd (denaturatie) en er voedingsstoffen verloren zijn gegaan. Onder natvoer is verkrijgbaar als blikvoer, vleesworsten, bakjes, kuipjes en zakjes (ook wel pouches genoemd). Natvoer is er in vele kwaliteiten.

Droogvoer

Droogvoer is ontzettend makkelijk om te voeren en ook wanneer je goedkoop wilt voeren kom je ook bij brokken uit. Droogvoer is verkrijgbaar in de vorm van brokken en diner, wat vaak poederig is.

Sommige mensen zeggen dat droogvoer het grootste risico geef top gezondsheidsproblemen, maar er zijn honden die er best gezond out op worden. Daarnaast voorkom je veel voorkomende probleem zoals tandsteen en stinkende adem.