Zoldervloer isoleren

zoldervloer-isoleren

Een zoldervloer isoleren kan veel voordelen hebben. Wist je dat in Belgiƫ vanaf 2020 de overheid verplicht dat alle woningen volgens een gestelde norm voorzien moet worden van dakisolatie.

Hiermee wordt eigenlijk getracht om tegemoet te komen aan de doelstellingen om woningen zo energiezuinig mogelijk te maken en het verbruik aan energie drastisch te verminderen.

En wanneer je verbruik dus drastisch daalt, dalen uiteraard ook je energiefacturen. Daarom is een zoldervloer isoleren een taak die bovenaan de lijst staat voor veel mensen.

Veel huizen zijn voorzien van een schuin dak en onder een dik schuine dak bevindt zich veelal een zolder die niet of weinig gebruikt wordt. Zo wordt een zolder vaak alleen gebruikt om oude spullen op te bergen.

Een zolder zonder harde vloer

De meeste oude huizen zijn voorzien van een zolder waarvan de vloer bestaat uit balken met daar tussen een holle ruimte. Zo kiezen de meeste mensen er dan voor om die holle ruimtes tussen de balken op te vullen met isolatiemateriaal.

Soms gebeurt het dat ze een beloopbare vloer aanbrengen. Als de vakmannen er dan toch mee bezig zijn, is het voordelig om dit direct te laten doen, dan de vakmannen opnieuw terug te laten komen daarvoor.

Voor zoldervloeren is er een grote keuze aan isolatiematerialen beschikbaar en het is aan jou welk isolatiemateriaal je wilt aanbrengen. De meest gebruikte materialen voor zoldervloer isoleren zijn glaswol en rotswol. Maar je kunt ook kiezen voor papiervlokken, kurkkorrels en houtwol.