Dakisolatie

dak-isolatie

Je weet waarschijnlijk al dat warmte stijgt en dat is dus naar het dak van een woning. Als het niet goed geïsoleerd is, kan het de grootste verliespost van warmte van een huis zijn.

Wanneer je dus je dak niet van voldoende isolatie voorziet, zul je dus een hele winter dubbel zoveel verwarming moeten gaan gebruiken. Daarom loont het dus om je dak goed en voldoende dik te isoleren. Je kunt veel geld besparen met de juiste dakisolatie.

Ook in België komt er warmteverlies via het dak voor en vooral voor bij oude woningen die voor 1970 gebouwd zijn. Dakisolatie is dan ook het antwoord en je kunt het verlies redelijk eenvoudig voorkomen. Door een investering te doen in dakisolatie krijg je een lagere energierekening voor terug.

Soorten dakisolatie

Binnen dakisolatie zijn er verschillende materialen te vinden die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Het belangrijkste is de isolatiewaarde van het materiaal. Dit wordt uitgedrukt door middel van een R waarde en bij het isoleren van een dak kies je voor een waarde van 1,3 of beter.

Daarnaast zal je keuze ook beïnvloed worden door het type dak. Is dit een hellend of een plat dak? Heb je een verwarmde zolderruimte of niet? Wordt de ruimte onder het dak verwarmd? En welk budget heb je voor de dakisolatie voorzien? De kosten voor dakisolatie zijn vooral afhankelijk van het isolatiemateriaal. Allemaal zaken die een grote invloed hebben op wat je dus uiteindelijk moet investeren.