Natuurlijke materialen voor in de tuin

Het klinkt heel logisch, natuurlijke materialen voor in de tuin. Maar wat bedoelen wij hiermee? Heel simpel, eigenlijk gewoon producten die uit de natuur gehaald worden en met een functie in de tuin geplaatst en gebruikt worden. Als tuinafscheiding bijvoorbeeld. Hiervoor bestaan diverse mogelijkheden. Er worden namelijk veel natuurlijke materialen voor gebruikt. Zo heb je rieten matten, wilgenmat op rol, bamboematten, heidematten en nog vele soorten meer. En elk zijn eigen kleur en uitstraling. Maar één ding is zeker: ze zijn simpel en snel verwerkt en je hebt direct een unieke, sfeervolle uitstraling te pakken.

Geweven matten zichtdicht

Een wilgenrol is losser geweven dan rieten matten, bij rietmatten zijn de stengels zeer dicht op elkaar gevlochten zodat ze nagenoeg zichtdicht zijn. Dit geeft uiteraard gelijk privacy na het plaatsen. Ook is riet iets lichter van kleur dan wilg. Een rieten mat is langer dan een wilgenrol. Wilg is meestal zo’n 3 meter en bij een rieten mat kan dit 6 meter zijn. Bamboe is een materiaal wat heel lang mee gaat, maar wat weer een geheel andere look geeft in jouw tuin. Het is net wat je mooi vindt. Als je klimplanten tegen jouw tuinafscheiding wil laten groeien dan zijn geweven matten ideaal.

Ruim assortiment verkrijgbaar

Er is een heel divers aanbod van alleen al riet matten tuin beschikbaar. Er zijn ‘normale’ rietmatten, maar tevens matten van gepeld riet of extra dikke rieten matten. En bovendien zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen. Natuurlijke afscheidingen, zoals rietmatten of wilgenrol, zijn een prachtige natuurlijke aanvulling voor zowat iedere tuin of buitenruimte.