Software voor bedrijven

Op zoek naar software voor bedrijven? Dan moet je weten dat het kopen van software voor bedrijven een stuk eenvoudiger is dan een paar jaar geleden. Vroeger kon je alleen software kopen in een winkel met een grote doos en een cd-rom erin, maar nu kun je alles online kopen bij bijvoorbeeld Softwarelicense4u.

Maar wat doe je nu als je een licentie gekocht hebt? Als je een licentie gekocht hebt betekent dit dat je het recht hebt op de software te gebruiken. Nu heb je niet het programma zelf gekocht, maar alleen het “recht” om de software te gebruiken.

Wat kan ik precies met mijn licentie?

Met een software licentie koop je eigenlijk het gebruiksrecht voor meerdere machines tegelijkertijd. Het is losgekoppeld van dozen en cd-roms. Wanneer je bijvoorbeeld 1000 keer Office koopt, zul je uiteindelijk A4’tjes thuis gestuurd krijgen waarop staat dat je het product duizend keer mag gebruiken.

De voorwaarden van licentie software lopen per fabrikant sterk uiteen. Zo zijn er wel net zoveel varianten als er softwarefabrikanten zijn. Een licentie geldt bijvoorbeeld per personeelslid, per computer, per bedrijf of per server. Daarom is het altijd verstandig om de kleine lettertjes te lezen voordat je licentie software gaat kopen.