Hondenverzekeringen

Het afsluiten van hondenverzekeringen is de laatste jaren gestegen en dat is maar goed ook, want de laatste jaren zijn de kosten voor medische ingrepen bij honden ook gestegen. Indien je hond enige vorm van medische zorg nodig heeft, kunnen de kosten behoorlijk oplopen.

Alleen al voor de sterilisatie of castratie van je hond ben je al snel 200 euro kwijt. Natuurlijk zijn er soms kosten die je zelf goed in kunt schatten, want elke hond heeft bepaalde basiszorg nodig.

Dan is het fijn om te weten dat je goed bent verzekerd op het moment van onverwachte kosten zoals de kosten voor een operatie. De kosten hiervan zijn allemaal afhankelijk van factoren zoals geslacht, gewicht en de aandoening.

Waar kun je het beste op letten?

Het afsluiten van een goedkope hondenverzekering klinkt erg aantrekkelijk, maar deze verzekering kan niet altijd even geschikt zijn voor je hond. Het eerst wat opvalt is de maandpremie, maar het is veel belangrijker om verder te kijken naar de inhoud van de verzekering zoals;

  • Wat is de hoogte van het eigen risico?
  • Wat is de maximale vergoeding/uitkering?
  • Wat dekt de verzekering precies?

Vooral het eigen risico is een puntje van aandacht. Bij de ene aanbieder is dit een percentage, bij de andere en vast bedrag. Bij verzekeringen met een lage premie zit vaak een hoog eigen risico en andersom. Let hier dus goed op!